Αξιοθέατα 2018-10-08T12:38:58+02:00

hr

Αξιοθέατα

ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς κρύβουν μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, και στριφογυριστά καλντερίμια συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο. Η θέα από την κορυφή του κάστρου θα σας μαγέψει.

Μονεμβασιά

Νεάπολη

hr

Αξιοθέατα

ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Φημισμένη για το ψητό χταπόδι στα κάρβουνα και τους καταπληκτικούς ουζομεζέδες. Η Νεάπολη είναι η νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε την Καστανιά με το πρόσφατα επισκέψιμο σπήλαιο που δικαίως θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα του κόσμου σε διάκοσμο σταλαγμιτών και σταλακτιτών. Ακολουθώντας το μονοπάτι προς τον Κάβο Μαλέα θα αποζημιωθείτε από την θέα και το φυσικό τοπίο. Εκεί θα δείτε και το απολιθωμένο δάσος, που βρίσκεται κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, με κορμούς εκατομμυρίων ετών και απολιθωμένα κοχύλια.

hr

Αξιοθέατα

ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γνωστότερη όλων των παραλιών της Πελοποννήσου, το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο ή αλλιώς παραλία του Σίμου, βρίσκεται στην Νότια πλευρά του νησιού της Ελαφονήσου. Είναι παγκοσμίας φήμης, δικαίως θεωρείτε μια από τις καλύτερες της Μεσογείου και πάντα βρίσκεται στις πέντε καλύτερες της Ελλάδας. Απίστευτα γαλαζοπράσινα χρώματα σμαραγδένιας θάλασσας, λεπτή αμμουδιά 500 μέτρων ακτογραμμής σε χρυσόλευκο χρώμα και θαλασσόκεδρα θα σας ταξιδέψουν σε μέρη εξωτικά.

Σπήλαιο του Διρού

Γύθειο

hr

Αξιοθέατα

ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η βαρκάδα στις απείρου κάλους αίθουσες του μοναδικού στον κόσμο λιμναίου σπηλαίου του Δυρού θα σας μείνει αξέχαστη. Βρίσκεται στην ιστορική Μάνη κοντά στην Αρεόπολη. Στην διαδρομή κάντε μια στάση στο Γύθειο. Περπατήστε στα σοκάκια και στον παραλιακό δρόμο που θα σας οδηγήσει στην νήσο Κρανάη, το μέρος από όπου ο Πάρης έκλεψε την Ωραία Ελένη.

Στον Γέρακα στη λιμνοθάλασσα Στρογγύλη η Ελλάδα συνάντησε τα φιόρδ. Μεταναστευτικός σταθμός πολλών πτηνών έχει αναγνωριστεί ως υδροβιότοπος ενταγμένος στο δίκτυο NATURA.